Försköna ditt hus med spröjsade fönster

Vad är väl mer romantiskt än ett trähus med spröjsade fönster? Lägger du dessutom till en punschveranda med spröjs även där, ja då är du bara ett gäng pelargoner från romantik på hög nivå. Och det som är fantastiskt är att det passar till de flesta typer av hus. Spröjs har blivit på modet igen. Även om de egentligen aldrig varit omoderna. Men nu hittar hustillverkarna fler sätt att använda spröjs på än någonsin. Spröjsen fullkomligt flödar!

Och då handlar det inte bara om de klassiska vita spröjsen. Du kan hitta spröjs som är både röda och svarta också. Men därefter är det mer ovanligt att man följer upp fasadens färg på spröjsen. Då kan det vara snyggare att ha spröjs som är vita, även om fasad och ytterdörr har en helt annan nyans. För det kan vara klokt att ändå hålla någon typ av klassiskt tänkande, även om huset och fasaden kan vara högst okonventionella.

 

 

Öppna fönstret mot sommaren

Fönster som är öppningsbara och har spröjs är inte de billigaste fönster du kan köpa. Därför kan det vara klokt att blanda öppningsbara fönster med fönster som är fasta. Däremot brukar man ha spröjs på alla fönster eller inga alls, förutom på de fönster som är mycket små. De spröjsade, sidohängda fönstren är de fönster som håller sig mest trogna den klassiska bilden av romantiska fönster. Men du kan använda dig av spröjs på alla typer av fönster.

Vill du hitta fönster som passar för dig och ditt hus så kan du göra en enkel sökning på: fönster spröjs. Då kommer du få förslag på fönstertillverkare som kan försköna även ditt hus. Varför inte passa på att välja ett fönster med högt isolervärde som dessutom är underhållsfritt? Då får du skönheten, lägre uppvärmningskostnader och troligen även ett ökat värde på ditt hus.