Håll gnistan vid liv

En del par som varit tillsammans eller rentav gifta under en lång period, kanske till och med många, många år, vittnar ibland om att gnistan tyvärr kan vara svårare att få igång. Den mystiska, spännande kärlekslågan brinner tyvärr inte lika livligt som den en gång gjorde när de var nykära. Då kunde de knappt ta sig ur sängen ens! Att det svalnar mellan par efter en tid är inget konstigt och betyder inte alls per automatik att man inte älskar varandra längre. Det betyder helt enkelt bara att ni har blivit så bekväma med varandra att ni har gått från nytt och spännande till att vara vardag och rutin med varandra. 

 

Gör saker tillsammans 

Den övergången är för vissa par många gånger oundviklig om man vill vara i ett längre förhållande. Däremot är det förstås både nyttigt och hälsosamt att anstränga sig för att hålla lågan vid liv – meningen är ju aldrig att den ska blåsas ut helt och hållet. Ibland kan man behöva en liten push på vägen och aktivera sig för att göra saker tillsammans. Kanske kommer det inte lika naturligt som när ni var nykära. Ta er tid att gå ut och ät tillsammans, res bort tillsammans bara ni eller på annat sätt se till att ni får ensamtid tillsammans utan några yttre krav och förpliktelser.

 

 

Krydda ert sexliv 

Det är inte helt ovanlig idé att försöka krydda sitt sexliv med hjälp av sexleksaker. Vem vet – den där knullmaskinen, vibrerande trosan eller sexkudden kanske gör underverk för er gnista i bingen och inte bara håller lågan vid liv utan kastar bensin på den så att lågorna flammar upp och blir värsta majbrasan. Ett tips är att slå en googling på Lovebuddy och kolla in deras utbud. De specialiserar bland annat sig på produkter till just par.